Miljöträning

HUNDerbanan är till för alla hundar. De stora, de små men även de osäkra. Det är viktigt att din hund kommer till oss och känner sig trygg. Därför har vi sett till att det finns gott om plats och skilda stigar för att slippa oönskade möten.

Reglerna på banan säger att alla hundar ska vara kopplade och att det ska vara minst två meter mellan främmande hundar, dvs ingen hund ska komma fram till din hund. Vi använder oss också av gula band. Ett gult band på din hund (ditt koppel) betyder att andra hundägare ska hålla extra stort avstånd till din hund, allt för att den ska få en så behaglig upplevelse som möjligt.

Många hundar bor ensligt och träffar sällan andra fyrbeningar och det kan då vara svårt att komma till en plats som är fylld med dofter och med andra hundar kring sig. Gunde var åtta månader, sextio kilo glädje förkroppsligad i en bullmastiffvalp som besökte oss sommaren 2016. De gick banan om den var tom men annars satt han och matte bredvid och tittade på. Detta gav oss idén till vår miljöträningsgård, en ca 100 kvadratmeter stor inhägnad med några träningsstationer: Gundegården. Här kan ett ekipage i taget träna aktivt eller passivt, i närheten av men inte tillsammans med andra hundar.